otrdiena, 2007. gada 2. oktobris

Nāvīgā spuldzīte.

Šodien netīšām uzskrēju virsū nelielam eksekjūtablam failiņam ar nosaukumu "Anarchist Cookbook 2006", kur doti padomi, kā ar ikdienišķām metodēm savārīt lielākus vai mazākus mēslus. Iespējams savas vienkāršības pēc, tieši šis makgaiveriskais izgājiens manam vēl nenobriedušajam prātiņam lika sarosīties ar domu "kā varēj uztaisīt to šaujampulveri?" Tātad, pirms lasīt tālāk, noteikti pārliecinies, ka esi garīgi vesels, neesi terorists, esi pieaudzis cilvēks un tavs prātiņš ir nobriedis.
Apsolos iegūto informāciju praksē neizmantot!

Kā mēs labi zinām, pirmā reakcija cilvēkam ienākot tumšā telpā ir ieslēgt gaismu. Diemžēl tas var izrādīties fatāli, ja kāds nelabvēlis ir lasījis iepriekšminēto grāmateli.

No parastas kvēlspuldzes uztaisīt spridzekli ir pārsteidzoši vienkārši. Principā pati spuldzīte jau ir rūpnieciski isgatavots spridzeklis, tikai bez sprāgstvielas. No kā tad pamatā sastāv spuldzīte? Stikla kulba, kas ir piestiprināta (pielīmēta) pie metāla pamatnes, kas skrūvējas ligzdā, un kvēldiega. Viss. Vismaz pārējais mūs neinteresē.

Ir spuldzītes (ne visas gan), kurām nesaplēšot stikla kupolu, to var noņemt no pamatnes. Tas ir izdarāms uzmanīgi karsējot līmējuma vietu uz gāzes degļa līdz līme kļūst mīksta un kupols ir smuki noņemams. Ja spuldze nav izjaucama tādā veidā, tad ir jāizgriež caurums pašā kupolā, kas jau ir ķēpīgāka lieta. Tā kā spuldzē iekšā ir vakuums, vēlams to visu veikt piesardzīgi, lai savu topošo spridzekli nesaplēstu. Nu lūk. Atdzesējam izjaukto spuldzi līdz istabas temperatūrai. Tas ir ļoti svarīgs faktors, mēs taču negribam uziet gaisā paši. Piepildam spuldzes stikla kupolu ar kaut ko sprāgstošu, piemēram šaujampulveri un saliekam spuldzīti atpakaļ kopā. Ja kulba tapa noņemta karsējot līmi, tad pielīmējam to vietā ar epoksīdsveķiem, ja kulbā tapa iztaisīts cokums, tad var izlīdzēties un caurumu aizlīmēt kaut vai ar to pašu makgaivereni.
Tagad tikai atliek ar parastu spuldzīti pārliecināties, ka ligzdā elektrība patiešām ir atslēgta un ieskrūvēt "uzlaboto" spuldzīti tās vietā.
Wholla!

Kā izrādās šāda tipa spridzekļi teroristu vidū esot ļoti iecienīti. 1. viegli un lēti pagatavojami. 2. Pat aizdomīgs potenciālais upuris, pirms pārmeklēt istabu, vai tajā nav spridzekļa, ieslēgs gaismu.

Katrā ziņā tagad noteikti, kad celšu sev māju, visus gaismas slēdžus saplānošu ārpusē pie telpas durvīm. Un ja jutīšu, ka man ir kāds ienaidnieks, vienmēr nēsāšu līdzi kabatas lukturīti spuldzīšu pārbaudei.

Secinājums: Lasot neveselīgu literatūru var iedzīvoties nopietnā paranojā. Turpmāk lasīšu tikai par telefona, kokakolas un bankas automātu apšmaukšanu un naktīs gulēšu mierīgi. :D

Nav komentāru: